Pers/Lof - Rik Meeuws

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Pers/Lof

Via Facebook

Eerst en vooral nog eens zeggen dat het een mooi optreden was gisteren, mooi om naar te luisteren, mooi om naar te kijken, en leuke bindteksten tussen de nummers.... dik in orde dus!
Bart Van den Driessche (Zanger, Fotograaf,...)


Ergens gelezen

Heerlijke relaxerende klanken, begeleid door een diepe, donkere warme stem die doet dromen van geluk. Die man verdient een uitverkochte zaal vol fans.
Daniel-Lee Jongman (Theatermaker)


Een avond in de kroeg

Rik Meeuws – De Bakkerei – 20 juni 2013

Rik Meeuws is een product van het Meetjesland. Geboren in Eeklo, opgegroeid in Evergem, school gelopen op ‘t College. Ondertussen woont hij al jaren in Nederland in de buurt van Den Haag. Gisteravond trad hij nog eens op in Eeklo, voor Rik nog altijd een beetje thuiskomen.

Rik Meeuws beklom het Klein Podium in de Bakkerei helemaal alleen. Hij brengt zijn covers rustig zittend op een barkruk met de arrangementen van zijn compagnon Paul Lambeek op tablet en een koffie binnen handbereik.

Meeuws is gezegend met een erg kenmerkend donkerbruin stemgeluid dat zich perfect leent tot een avond rustig genieten. De rust die hij uitstraalt op het podium maakt de beleving nog intenser.

Als we enkele hoogtepunten uit de avond moeten pikken gaan we voor Bird On The Wire van Leonard Cohen. Hier viel vooral op dat Meeuws het nummer nog dieper zong dan Cohen dit al doet.

In Weer En Wind van Aardvark riep hij Michel Goessens op het podium om het nummer mee te zingen. Net als in de N9 een aantal maanden terug zorgden beide heren weer voor een kippenvelmoment.

Mama Don’t van JJ Cale ten slotte bracht Meeuws in een tragere versie dan het origineel, maar wel ene die met de nodige humor werd opgebouwd.

Na een koffie of 7 besloot de man dat het genoeg geweest was. Het eerder op de avond gebrachte nummer Black Caffeine van Emmylou Harris was precies op de man’s lijf geschreven: “I like it black, just black as night / It keeps me up, it keeps me tight”. Iedereen hing een optreden lang aan Meeuws lippen en Meeuws genoot zelf ook duidelijk van deze thuismatch.
Patrick Blomme

Via Facebook

"Proficiat Rik Meeuws! Iedereen was 1 en al aandacht, hing aan jouw lippen, de manier waarop je alle nummers aan elkaar praat, de rust die je zelf uitstraalt, de koffie-gesmeerde diepe stem..... Meer van dat!"
Eddy Deketelaere (Zaakvoerder de Bakkerei)

In de mail...

Heb geluisterd naar je, wat een lage stem heb jij, Cohen is er niks bij!(...)
Ik vind je zang heel sfeervol(...)
Maeve van der Steen (Nederlandse actrice/zangeres)


Uit de recensie van "Goes & De Gasten - De laatste doet het licht uit"

"(...)In de bisnummers riep hij Rick Meeuws op het podium. Meeuws is de man die Goessens naar de gitaar deed grijpen op ’t College. Meeuws zong de tekst van Weer & Wind in het AN. Hij heeft dat nummer trouwens op Soundcloud geplaatst omdat hij wil dat de mensen in Nederland, waar hij nu woont, ook van de prachtige teksten en muziek van Goessens kunnen genieten. En genieten deden we van dit ware kippenvelmoment.(...)" - Patrick Blomme

Lees hier het hele artikel>>

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu